jueves, diciembre 7, 2023
Libros

7 dies de juliol

Jordi Sierra ha sigut per a mi una bona descoberta,  no coneixia! I també ho ha sigut aquesta fantàstica triologia que narra la història de Barcelona en diferents moments. He començat justament pel del mig, doncs no sabia que n’hi havia tres, però no em penso perdre ni el primer ni el tercer.

A «7 dies de juliol» Jordi Serra ens narra les experiències de l’ex inspector (abans de la guerra) Miquel Mascarell quan, després de 8 anys de captiveri al Valle de los Caídos presoner, és indultat i torna a Barcelona, però, la Barcelona que troba no té ja res a veure amb la Barcelona que va haver de deixar quan va ser empresonat.

No té familia, ni amics i viu sol en una pensió, sense cap perspectiva de futur, fins que un dia reb un sobre amb molts diners, una foto d’una noia i una sola nota «Von tornar a sentir-se policia?».

A partir d’aqui el Miquel Mascarell comença un procés d’investigació i mentrestant anem descobrint la Barcelona de la postguerra on les normes de Franco han canviat la vida de tothom i les diferències amb el seu món són ben notòries.

És un llibre preciós i m’ha agradat molt; ara, haurem de llegir l’anterior a aquest, «4 dies de gener» i el tercer «5 dies d’octubre».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.