miércoles, septiembre 27, 2023
Libros

El rastre brillant del cargol

rastre-cargol

  • El rastre brillant del cargol
  • Autora: Gemma Lienas
  • Editorial Fanbooks

En Sam és un adolescent amb síndrome d’Asperger, té 15 anys i entèn la vida d’una forma peculiar, o diríem, de manera diferent a com l’entenem els NT (Neuro-típics segons en SAM). Boníssim el llistat de trets diferencials dels NT segons el Sam ;=)

La Martina és una noia alegre, sociable, que practica la gimnàstica rítmica, que té un gos del qual és inseparable i una amiga que es diu Clara que va més avançada que ella en temes de nois… Però també té un perfil a Facebook i allà, es fa amiga d’uns i altres, de gent que coneix i que no coneix, i un d’ells, l’Èrik, un noi ros d’ulls blaus es fa molt amic d’ella, li promet regals, la consola quan està trista i a poc a poc li va guanyant la confiança, aconseguint que la Martina faci coses de les quals no se’n sentirà gens orgullosa.

En Sam i la Martina s’agraden, i comencen a sortir junts, però en Sam, que domina el món d’internet i que es defineix a ell mateix com un hacker blanc, descobreix que la Martina està en perill, i que darrere la façana d’aquest tal Èrik, s’hi amaga algun perill; així que decideix investigar utilitzant els seus coneixements d’informàtica, per ajudar la Martina a sortir d’una situació cada vegada més perillosa.

Per a mi ha estat un plaer llegir aquest llibre. Escoltar la veu d’un noi amb TEA, entendre els seus punts de vista, les seves característiques, etc. Penso que l’autora ha fet una bona tasca d’informació sobre la manera de ser de les persones «Aspis». I per altra banda, la història dels perills de Facebook i la facilitat amb què qualsevol noieta es pot veure involucrada en un problema massa gros per a la seva edat, m’ha obert encara més els ulls i és per això que estic recomanant a totes les meves amigues amb fills i filles adolescents, que aquest llibre, que agradarà molt als adolescents, és a la vegada una molt bona lliçó de bones pràctiques en el món d’internet i les Xarxes Socials.

Felicitats Gemma Lienas, he gaudit molt amb aquesta lectura!

13 comentarios en «El rastre brillant del cargol»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.