Maria Vancells

Ni miedo, ni pereza, ni vergüenza

A vegades ens entestem a allunyar o mirar de reüll aquelles persones que són diferents en un aspecte o l’altre, veient només allò que ens diferencia i que ens fa sentir “millors” en vers ells; però si som capaços de girar la truita, podrem veure que les persones que són “diferents” tenen moltes qualitats que potser nosaltres no tenim.

Algunes tenen molta més autenticitat, altres són infinitament afectuoses, n’hi ha que ni coneixen el rancor, n’hi ha que tenen una capacitat de treball que ja voldríem molts de nosaltres, i n’hi ha que són capaços de superar reptes que ens poden deixar meravellats.

No importa quina sigui la diferència, sempre hi haurà un valor en el qual segurament seran molt superiors a la resta. Tot just acaba de començar un nou projecte a Sant Cugat que evidencia que les diferències poden ser un valor.

foto_festa_stcugat_1Gràcies a la Fundació Friends, dedicada a les persones amb la Síndrome d’Asperger, i amb el suport de l’Ajuntament, podem gaudir tots els diumenges d’una visita guiada pel Claustre del nostre meravellós Monestir, de la mà de la Carla i l’Eduard, que s’han preparat intensament durant tot un any per poder treballar com a guies turístics del Claustre, i que ens explicaran els racons, els secrets i les històries del claustre amb el màxim de professionalitat i veracitat, doncs una de les característiques de les persones amb Asperger, és l’autenticitat i la meticulositat en tot allò que els interessa, i estic segura que per a aquestes dues persones, tot i el repte d’haver-se de posar davant de gent desconeguda per fer la seva feina, ens sorprendran a tots per la qualitat i les ganes que hi posaran.

Enhorabona a tots per aquesta nova proposta i en especial a la Carla i l’Eduard per haver donat valor a les seves diferències i demostrar-nos a tots que no hi ha reptes impossibles.­­

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.