jueves, diciembre 7, 2023
Mis escritosTOT Sant Cugat

Emprendre a Sant Cugat

Aquest any, el TOT Sant Cugat em va proposar d’escriure un artile d’opinió al mes, així que també els aniré compartint aquí ;=)

I aquest és el meu primer article:

Emprendre a Sant Cugat


Sant Cugat és una ciutat que per la seva mida permet imaginar tota mena de projectes d’emprenedoria. Una ciutat petita però amb totes les infraestructures necessàries per imaginar qualsevol tipus de negoci i a sobre sortir-se’n.

Jo, que em dedico a fer pàgines web i treballo a Sant Cugat, gaudeixo d’alguns d’aquests avantatges, però sovint també em trobo les dificultats del dia a dia i de tirar endavant un negoci, petit o gran, que em permeti seguir amb el meu projecte.

Tot i amb l’optimisme que intento contagiar als meus clients, em trobo amb un munt de gent, petites empreses, que pateixen les dificultats burocràtiques, els pagaments d’impostos, l’angoixa d’arribar a fi de mes i les preocupacions de si l’any vinent encara serem aquí…

És força sovint que a les meves reunions de feina el tema pressupostos sigui sempre la primera dificultat, tots estem enganxats en una mena de xarxa d’empenta que ens obliga a tirar endavant, passi el que passi, i que ens fa treure forces d’on, a vegades, només hi ha esgotament, però això no ens ho podem permetre.

Crec fermament que el secret de l’èxit està a compartir, a ajudar-nos els uns als altres i a mirar de buscar les sinergies que ens puguin ajudar a tirar endavant els nostres projectes. És una llàstima que els diners siguin allò que ens atura i que ens fa deixar grans idees dins les butxaques.

Quantes vegades m’he trobat amb clients potencials que no tenen ni per invertir en la seva imatge, o en fer un nou web, o fins i tot, altres a qui un amic, un fill, algú que els va donar un cop de mà amb tota la bona fe es troben que no funciona com hauria de fer-ho o no els serveix per allò que havien plantejat.

A vegades, he pogut col·laborar fent allò que en deien truequeels meus coneixements es converteixen en serveis que poden oferir els clients o si més no, es busquen maneres de poder col·laborar, i facilitats perquè aquella petita empresa no es quedi fora de mercat.

Vull aprofitar aquest espai per animar la gent a seguir lluitant i demanar a tothom que no perdi l’esperança, ni les ganes, ni la força que els va dur en el seu dia a emprendre un nou camí. Tots tenim el dret i quasi diria l’obligació, de treballar en allò que ens agrada i que ens ajuda a donar sentit a les nostres vides professionals.

No ens rendim, tirem endavant i recordem sempre que, ben a prop, segur que hi ha algú disposat a donar un cop de mà.

Comencem nou any, aprofitem-lo!

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.