Maria Vancells

Ni miedo, ni pereza, ni vergüenza

Estupor i tremolors d'Amélie NothombFantàstic relat d’una jove francesa que comença a treballar en una gran empresa japonesa. Poc a poc et va situant en el claustrofòbic món de la filosofia nipona, mitjançant els personatges que va presentant, els aconteixements del seu dia a dia dins la empresa i les relacions que va establint amb els companys de feina.

Per a mi ha sigut molt maco de llegir, però sobre tot, hi ha dues o tres pàgines en les que parla de l’educació que reben les dones al japó, en com, poc a poc i de manera gens subtil, se les va educant en la submisió, el no desitjar res, el no esperar res… que m’han sorprès i que m’he llegit dues vegades, perquè m’ha agradat com estaven escrites, i pel que deien.

Em consta que la publicació d’aquest llibre va generar en el seu moment un intents debat, que fins i tot va estar a punt de provocar un conflicte diplomàtic entre França i el Japó.

No coneixia aquesta autora, que em va recomenar un bon amic,  i em deixa amb les ganes de seguir llegint novel·les seves, us la recomano!

2 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.