viernes, septiembre 29, 2023
Teatro

Força (de Femarec)

Aquesta tarda he anat a veure una obra de teatre molt especial al Teatre Auditori de Sant Cugat. Es tracta de «Força» una nova producció de Femarec sota la direcció de Glòria Rognoni.

Un cop més he sortit meravellada de la feina d’aquest grup de persones; totes elles amb una «discapacitat», més o menys evident, però totes amb proutes dificultats a la vida com per formar part d’aquesta fundació privada per l’atenció, formació i inserció social dels disminuïts psíquics i mentals.

forcaForça és una obra de teatre diferent. Plena de moments tendres on aquests actors et demostren que la força és molt més que una característica física que algunes persones tenen. Perquè la força és dins d’ells. Ells construeixen un món únic on ens regalen moments de força brutal. Es despullen parlant-nos de les seves dificultats i ens demostren com poden ser de fortes les persones que són diferents.

Hi ha moments molt tendres, divertits, entretinguts, però sobre tot, hi ha moments de realitats exposades obertament al públic. Moments sincers dels actors en els que ens parlen de les seves intimitats des del cor.

És una llàstima que obres com aquestes no es programin a més teatres de Barcelona, doncs penso que són realment una llicó de vida. Una manera de fer-nos veure als que, aparentment, no tenim cap discapacitat, que lluitant, podem aconseguir coses meravelloses.

Jo hi he anat amb els meus fills, i penso que portant-los a veure espectacles com aquest, els ajudo a fer-se grans, a creure en ells mateixos, a entendre que les diferències de les persones no han de ser mai impediment per fer allò que més els hi agradi. Tots som diferents, i tots tenim les nostres discapacitats. Només amb la nostra força interior aconseguirem fer coses meravelloses. Es tracta de veure ben clares les nostres discapacitats i lluitar amb força per tirar endavant.

Un cop més, la meva total admiració per la feina de la Glòria Rognoni i l’equip que treballa amb les persones de Femarec, i sobre tot, la meva total admiració per tots aquests actors que ens regalen moments tan bonics i plens de màgia com els que hem viscut avui.

5 comentarios en «Força (de Femarec)»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.