Maria Vancells

Ni miedo, ni pereza, ni vergüenza

Què ho fa que les coses es quedin al cervell? Què ho fa que oblidis algunes i altres es quedin tossudament enganxades a les teves neurones? Serà la intensitat amb què les has viscut? No ho crec, he viscut coses molt intenses que el meu cervell no és capaç de recordar i altres molt tontes que no oblido… Així doncs, què deu ser…

A vegades voldria domar els records, fer que m’obeïssin i fer-los aparèixer o desaparèixer a voluntat. Quan camines per un camí, estrenant sabates noves i de sobte t’apareix davant un altre dia, un altre moment, una altra vida i et preguntes: «Perquè has de venir ara, record meu, que no em cals per res?» I no tens resposta, només aquella sobtada interrupció de l’actualitat que et porta allà on ja vas estar i on no et cal tornar.

És com si els records s’enganxessin a les sabates i et seguissin allà on vagis!

Ara bé, un cop has entès que els records i la ment funcionen aleatòriament i n’ets conscient, s’obre un poder fantàstic que et permet domar-los d’una manera diferent.

El record apareix -això no ho sé evitar encara-, i potser fins i tot et remou emocions -tampoc he aconseguit domar-les-, però sí que tinc un gran poder: el poder de ser conscient que no sóc jo qui els pensa sinó la meva ment, i mirar-la de front i dir-li: «Mira maca, ara això no em cal, així que si no et fa res, ho deixo passar»

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.